Noteringar & Anteckningar

Noteringar är ett samlingsbegrepp för dokumentverktyg med vilka man kan skapa en markering, rita, skapa en anteckning, eller dra en linje för över- eller understrykning.

Du hittar de olika verktygen i menyraden som befinner sig i den över delen av dokumentvyn.

Skapa noteringar

Du kan skapa nya noteringar genom att trycka på den noteringstyp du vill använda i verktygsfältet, vilket blir orange markerat, och sedan trycker du en gång till på den plats du vill ha noteringen.

Modifiera noteringar

Noteringar kan markeras genom att man klickar på noteringen. För rit-, linje-, eller markeringsnoteringar kommer en ram upp runt noteringen. Klicka någonstans i ramen och dra noteringen till önskad plats med fingret över skärmen.

Storleken kan förändras genom att klicka på cirklarna/punkterna och föra fingret över skärmen. Noteringen sparas/avmarkeras genom att klicka utanför noteringen. Om man trycker på flera noteringar som ligger ovanpå varandra kommer en dialogruta upp för val av notering.

Anteckningsnoteringar markeras genom att man klickar på dem varpå de blir gula och textrutan syns. Klickar man därefter en gång till utanför eller på anteckningsnoteringen så stängs textrutan och den gulmarkerade anteckningsnoteringen kan flyttas genom att klicka på, och dra den, till önskad plats. Anteckningsnoteringen avmarkeras genom att klicka utanför den en gång till.

Ta bort noteringar

Då en notering är markerad kan denna tas bort genom att klicka på soptunneknappen i noteringsmenyn.

Det går även ta bort en notering direkt i noteringsöversikten genom att föra fingret från höger till vänster över aktuell notering i listan.